Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ρωσογαλλικό μέτωπο κατά Τουρκίας στη Λιβύη. Την Παρασκευή Πούτιν-Μακρόν αποφασίζουν να τελειώσουν το Σουλτάνο;;


Ρωσογαλλικό μέτωπο κατά Τουρκίας στη Λιβύη. Την Παρασκευή Πούτιν-Μακρόν αποφασίζουν να τελειώσουν και πως θα τελειώσουν το Σουλτάνο;; 
Tηλεδιάσκεψη των 2 προέδρων θα γίνει την Παρασκευή μ΄επίκεντρο το λιβυκό. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την αναχαίτιση του νεο-οθωμανικού επεκτατισμού. 
Και οι 2 υπερδυνάμεις υποστηρίζουν τον LNA του στρατάρχη Χαφτάρ μαζί με την Αίγυπτο. Παράλληλα οι 2 υπερδυνάμεις εξυφαίνουν κοινό μέτωπο κατά τούρκικης εισβολής στη Λιβύη στο Μαγκρέμπ αφού ο μεν Μακρόν είχε συνάντηση με πρόεδρο Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ ο δε αρχηγός ΓΕΣ Αλγερίας Saïd Chengriha με ευρύ επιτελείο είχε διήμερες συναντήσεις στη Μόσχα με ομολόγους του. Ο Τυνήσιος πρόεδρος ήδη δήλωσε πως η κυβέρνηση GNA έχει «προσωρινή νομιμότητα» και πρέπει να αντικατασταθεί….

Το ΝΑΤΟ θα παραμείνει ουδέτερο, απονεκρωμένο ως διχασμένο καθότι ο Μακρόν θεώρησε ότι το casus belli (συμβάν με φρεγάτες) ενός μέλους του ΝΑΤΟ εναντίον ενός άλλου μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας υποδηλώνει το θάνατό του…

Το απόγευμα της Παρασκευής Μακρόν-Πούτιν θα έχουν τηλεδιάσκεψη σε πλαίσιο στρατηγικού διαλόγου αλλά και για τις τρέχουσες κρίσεις όπως Λιβύης και Συρίας ανακοίνωσε το Elysée.”Θα μιλήσουν ιδιωτικά” είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ο Dmitry Peskov.Θα συζητήσουν διμερείς σχέσεις και διευθέτηση ουκρανικού αλλά και για τη Συρία και τη Λιβύη πρόσθεσε σύμφωνα με το Tass.

 Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.