Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Καμικάζι του Οικουμενισμού στην Ουκρανία. Έτσι θα γίνει η ένωση με τους παπικούς


Ελευθέριος Κοσμίδης

Το δεύτερο επεισόδιο της τραγωδίας του Κολυμπαρίου αναμφισβήτητα υπήρξε η αναγνώριση της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Αρχοντώνη και την ανελέητη οικουμενική του φράξια.

Ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της στάσης του σε θέματα στα οποία ο ίδιος και το αιρετικό σύστημά του ελέγχονται για απόκλιση από τη διδασκαλία της Εκκλησίας, θα μείνει στον αιώνα η αδιαλλαξία του. Κάθε διαπραγμάτευση στην οποία καλείται να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία πάσχει εκ προοιμίου από μια λανθάνουσα ποιμαντική αναλγησία.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της θητείας Αρχοντώνη στα εκκλησιαστικά πράγματα βασίζεται στο δόγμα «κουτόχορτο». Δηλαδή ταΐστε ό,τι θέλετε το λαό. Έτσι κι αλλιώς τρώει κουτόχορτο.

Σκανδαλίζοντας κατά συρροήν τον πιστό λαό, δε διστάζει να χρησιμοποιεί τα πιόνια του στον παρόντα χρόνο της εκκλησιαστικής ιστορίας, ώστε να κουνούν το δάχτυλο στον πιστό λαό.

Επιστρατεύει Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς και μοναχές, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων, άλλοτε να κάνουν πύρινα νανουριστικά κηρύγματα, άλλοτε να καταγγέλλουν ως fake news την πατερική διδασκαλία και άλλοτε να επιχειρούν να αντικαταστήσουν στις θεολογικές σχολές ως παρωχημένη την πατερική διδασκαλία με νεο-θεολογικές ανοησίες, ξένες προς την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία.

Σήμερα έρχεται το αποκύημα της δαιμονικής τους διανόησης να στραφεί εναντίον τους με τρόπο τόσο ξεκάθαρο που δε χωρά επιπλέον σχολιασμός.

Το αχαρίτωτο μόρφωμα στην Ουκρανία παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, προσχωρώντας μάλιστα στους Ουνίτες.

Ο κατήφορος τούτος είναι αδιέξοδο και μάλιστα οδηγεί στον γκρεμό της αίρεσης.

Ο δικός μας σχολιασμός έχει να κάνει με τη μελλοντική επικοινωνιακή διαχείριση της σημερινής κατάστασης κατά την οποία θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί το σημερινό φιάσκο ως μια δοκιμασμένη συνύπαρξη Ορθοδόξων και Παπικών στο μοντέλο της Σύρου και της Τήνου.

Η έκρηξη των ζωσμένων, με το ψεύδος και την πλάνη, καμικάζι του οικουμενισμού θα παρουσιαστεί σαν διασκεδαστικό πυροτέχνημα.

Το νου σας στο πρότζεκτ “κουτόχορτο”!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.