Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

«Βόμβα» από Τούρκο Ναύαρχο: «Τότε θα αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ»



«Και το πλήγμα θα είναι βαρύ».

Όλα τα «όπλα» στο τραπέζι βάζουν οι Τούρκοι, ακόμη και εκείνο της αποχώρησής τους από το ΝΑΤΟ, ελέω κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά.

Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» και Ναύαρχος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Cem Gurdeniz, απείλησε με άμεση αποχώρηση της Τουρκίας από την συμμαχία του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που επιτεθεί η Ελλάδα στην χώρα του.

«Η Τουρκία θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ εάν η Ελλάδα αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο – Η απόσυρση της Τουρκίας από τη συμμαχία θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα στη νότια πτέρυγά του».

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σοβαρά ως απειλή το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Τουρκία από την βορειοατλαντική συμμαχία, κάτι το οποίο προκάλεσαν δύο γεγονότα:
Η κλιμάκωση με την Ελλάδα και το ναυτικό επεισόδιο με τη σύγκρουση των φρεγατών “ΛΗΜΝΟΣ” και “Kemal Reic” (στο οποίο οι Τούρκοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές)
Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας με αποκορύφωμα την ελληνογαλλική στρατιωτική άσκηση πάνω από την θαλάσσια περιοχή που πλέει το “Oruc Reis”

Θυμίζουμε πως το λεγόμενο «δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» ευθύνεται κατά πολλοίς για το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο και δη στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τον εμπνευστή της, Cem Gurdeniz, να έχει καταφέρει να περάσει στην πολιτική διεκδικήσεων του Ερντογάν τον παραπάνω χάρτη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.