Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ!»


Έχουν υπάρξει 5.780 διακοπές της Rosh Hashanna από τη δημιουργία του κόσμου, αλλά εάν η πρόβλεψη ενός εξέχοντα ραβίνου αποδειχθεί αληθινή, σε λίγες σύντομες εβδομάδες, ο αριθμός Rosh Hashanna 5.781 θα είναι αρκετά ξεχωριστός.

Ο Ραβίνος Shalom Arush, ένας Ισραηλινός ραβίνος του Μπρέσλοβ και ιδρυτής των Chut Shel Chessed Institutions, έκανε μια εντελώς μη χαρακτηριστική ανακοίνωση: Στις 18 Σεπτεμβρίου, οι Εβραίοι θα γιορτάσουν το τελευταίο νέο έτος χωρίς τον Μεσσία.

«Θα σας πω με βεβαιότητα ότι ο Χάσεμ (ο Θεός, κυριολεκτικά« το όνομα) θα μας βοηθήσει να συναντηθούμε μετά τη Ρος Χασάννα », δήλωσε ο Ραβίνος Αρούς σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα. «Και να θυμάστε καλά τι σας λέω, ότι αυτό το Rosh Hashana θα είναι το τελευταίο χωρίς Moshiach (Μεσσία). Και θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλυφθεί στη Rosh Hashanna ο Μεσσίας ».

Ο ραβίνος τόνισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση στο παρελθόν.

«Όποιος με ξέρει ξέρει ότι για πάνω από 40 χρόνια διδάσκω και δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον Μεσσία», είπε ο Ραβίνος Αρούς. «Αλλά αυτά είναι πράγματα που είναι ξεκάθαρα και όλοι τα βλέπουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά παρακαλώ, μην το χάσετε. Επειδή φέτος, θα λάβετε δώρα όπως ποτέ άλλοτε. “

Ο ραβίνος στη συνέχεια συζήτησε την παράδοση του Μπρέσλοφ Τσασίντιμ να ταξιδεύει στον τόπο ταφής του Ραβίνου Νάχμαν στο Ομάν ,της Ουκρανίας, στη Ρος Χασάννα. Πέρυσι, περισσότεροι από 30.000 Εβραίοι έφτασαν στην πόλη του Ομάν για τις διακοπές.

Λόγω πανδημικών περιορισμών ταξιδιού, τόσο η ισραηλινή όσο και η ουκρανική κυβέρνηση έχουν εκδώσει δηλώσεις λέγοντας ότι θα απαγορεύσουν σε κανέναν να ταξιδέψει μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Άβακοφ δήλωσε ότι η μαζική συγκέντρωση θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη αύξηση στις μολύνσεις COVID-19, εξαπλώνοντάς την τόσο στους προσκυνητές όσο και στον τοπικό πληθυσμό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.