Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποίηση Κίσινγκερ για Γ' Παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ - ΚΙΝΑΣ

 


 

Καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αναθερμάνει τις σινοαμερικανικές σχέσεις

Άμεση δράση συνιστά στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και γνωστός μέντορας της νέας τάξης Χένρι Κίσινγκερ υπέρ της αναθέρμανσης των σχέσεων με την Κίνα ώστε να μην επιστρέψει ο κόσμος στις συνθήκες πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την Ορθόδοξη Ρωσία φυσικά ούτε λόγος...

«Αν δεν υπάρχει κάποια βάση συνεργασίας, ο κόσμος θα διολισθήσει σε μια καταστροφή ανάλογη με εκείνη του Α’ Παγκοσμίου,» δήλωσε ο Κίσιντζερ κατά την εναρκτήρια σύνοδο του Φόρουμ Νέας Οικονομίας του Bloomberg.

Ο νεοταξίτης και γνωστός ανθέλληνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχέσεις μεταξύ της Αμερικής και της Κίνας βάσει της διπλωματικής τους αντιπαράθεσης, και πρόσθεσε ότι οι σημερινές στρατιωτικές τεχνολογίες καθιστούν μια τέτοια κρίση ακόμη δυσκολότερη να ελεγχθεί από ότι παλαιότερα.

«Ο κίνδυνος είναι ότι θα επέλθει κάποια κρίση η οποία θα περάσει από τη ρητορική στην πραγματική στρατιωτική σύγκρουση,» είπε ο 97χρονος προπομπός του αντιχρίστου, που προετοίμασε το 1972 την ιστορική επίσκεψη του Νίξον στην Κίνα για την οποία η νέα τάξη έχει μεγάλα σχέδια.

Ο Κίσινγκερ υπογράμμισε ότι η ταχεία επιδείνωση των σινοαμερικανικών σχέσεων κατά την τετραετία Τραμπ έχει φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα ενός νέου ψυχρού πολέμου, και ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν πως όποια αντιπαράθεση και αν έχουν, δεν πρέπει να καταφύγουν σε στρατιωτική σύγκρουση.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κοινή απειλή από την πανδημία του κορωνοϊού προσφέρει την ευκαιρία για άνοιγμα πολιτικών επαφών μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο κ. Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.