Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σκηνικό παγκοσμίου πολέμου στην Μαύρη Θάλασσα – Για 5 ώρες, ρωσικά πολεμικά έκαναν εικονικές επιθέσεις σε ολλανδική φρεγάτα!

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ, οι ρώσοι συγχρόνως μπλόκαραν τα ηλεκτρονικά συστήματα της φρεγάτας!

Σκηνικό παγκοσμίου πολέμου διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Μαύρη Θάλασσα. Έπειτα από τα προειδοποιητικά πήρα εναντίον βρετανικού πλοίου, μία νέα ακόμα σοβαρότερη εμπλοκή, σημειώθηκε κατά την διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης στην περιοχή!

Τα Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα παρενόχλησαν επανειλημμένα την Ολλανδική φρεγάτα Evertsen μεταξύ περίπου 3.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. τοπική ώρα. Πέταξαν επικίνδυνα χαμηλά και κοντά, εκτελώντας επιθέσεις. Τα ρωσικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με βόμβες και τους λεγόμενους πυραύλους αέρος-επιφάνειας, με σκοπό να πλήξουν στόχο από τον αέρα. Κατά τις ώρες των Εικονικών επιθέσεων, υπήρξαν επίσης διαταραχές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό της Ολλανδικής φρεγάτας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας. Είναι εμφανές από την φωτογραφία ότι τα ρωσικά μαχητικά έφτασαν κυριολεκτικά μία ανάσα από την ολλανδική φρεγάτα.

Οι ρωσικές ενέργειες παραβίασαν το δικαίωμα στην ελεύθερη χρήση της θάλασσας. Επιπλέον, αντιβαίνουν στις αμοιβαίες συμφωνίες, όπως ορίζονται στη συνθήκη INCSEA. Η συμφωνία πρέπει να αποτρέπει μη ασφαλείς καταστάσεις στη θάλασσα, σύμφωνα με τους ολλανδούς.

Ο Καπετάνιος της φρεγάτας Evertsen, Τζορτζ Παστόρ δήλωσε: «Η Φρεγάτα έπλευσε στην ανοιχτή θάλασσα σε διεθνή ύδατα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτές τις επιθετικές ενέργειες. Παρ ‘όλα αυτά, οι ψεύτικες επιθέσεις συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες. Ήταν ανεύθυνη και ανασφαλής συμπεριφορά στη θάλασσα.»

Η υπουργός άμυνας της Ολλανδίας, Ank Bijleveld-Schouten χαρακτηρίζει τις ρωσικές ενέργειες «ανεύθυνες». «Το Evertsen έχει κάθε δικαίωμα να πλεύσει εκεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το είδος επιθετικής δράσης, η οποία επίσης αυξάνει άσκοπα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Οι Κάτω Χώρες θα απευθυνθούν στη Ρωσία σχετικά με αυτό.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.