Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Πως θα ήταν δέκα θρυλικά αρχαία μνημεία στο σήμερα αν δεν τα είχε επηρρεάσει ο χρόνος

Θεαματικά μνημεία που άντεξαν στον χρόνο «τοποθετεί» στο σύγχρονο παρόν ο Ρώσος καλλιτέχνης και graphic designer Εβγκένι Καζαντσέφ

Οι αρχαίες αυτές δομές «επανακατασκευάζονται» βάσει της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής τους με την προσθήκη σύνθετων λεπτομερειών στις προσόψεις του, τοποθετούμενες στη συνέχεια σε ένα «σκηνικό σύγχρονου κόσμου», με αυτοκίνητα, δρόμους, σε ένα αστικό τοπίο.

Μεταξύ των εμπνεύσεων του καλλιτέχνη, είναι η η Ακρόπολη, το άγαλμα του Ολυμπίου Διός, την κολοσσιαία, καθήμενη μορφή του θεού, ύψους 12,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο Αθηναίος γλύπτης Φειδίας περί το 435 π.Χ, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο Πύργος της Βαβέλ, η Πέτρα, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.

Μερικά από τα έργα του:

Ο ναός της Αρτέμιδος στη Έφεσο




Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας


 

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

 

 

Το άγαλμα του Ολυμπίου Διός


 

Η Πέτρα


 

Ο Πύργος της Βαβέλ


 

Ο Κολοσσός της Ρόδου

 

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.