Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πώς παίρνουν έξυπνες αποφάσεις οι ευφυείς άνθρωποι -6 τρόποι με τους οποίους αποφεύγουν τις παγίδες

1. Λειτουργούν με την λογική και λιγότερο με το συναίσθημα

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουν μια δυσκολία, είναι το να σταθούν απέναντι της, να την κατανοήσουν και να κάνουν οι ίδιοι ό,τι χρειάζεται προκειμένου να την ξεπεράσουν. Σκέφτονται με την λογική και δεν αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους επηρεάσουν. Δεν παίρνουν ποτέ μια απόφαση όταν είναι θυμωμένοι ή αγχωμένοι.

2. Δεν κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Στη σύγχρονη ζωή, το multitasking είναι αναπόφευκτο. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας μάς κρατούν διαρκώς σε εγρήγορση και πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε πράγματα παράλληλα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Ωστόσο, το multitasking μπορεί να προκαλέσει εξουθένωση σε σώμα και πνεύμα, αν δεν βάζουμε όρια σε αυτό. Και σίγουρα δεν μας αφήνει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Η παραγωγικότητα μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν αφοσιωνόμαστε στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας κάθε φορά.

3. Δεν ακούνε τους γύρω τους και εστιάζουν στον εαυτό τους

Πολλές φορές όταν θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση ζητάμε την γνώμη των φίλων μας. Οι έξυπνοι άνθρωποι αυτό δεν το κάνουν ποτέ. Ξέρουν τα θέλω τους και αποφασίζουν μόνοι τους. Δεν επηρεάζονται από την γνώμη των γύρω τους.

4. Διατηρούν τις δυνάμεις τους για τις παραγωγικές δραστηριότητες

Κάθε λεπτό που ξοδεύουμε μεμψιμοιρώντας για κάποια λάθος απόφαση ή αποτυχία μας είναι 60 δευτερόλεπτα που ξοδεύουμε, καθυστερώντας την λύση που θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουμε στο όποιο πρόβλημα υπάρχει. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χαραμίζουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Βάζουν όλη την ενέργειά τους σε παραγωγικές δραστηριότητες και παίρνουν αποφάσεις όταν νιώθουν ήρεμοι, ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια.

5. Είναι δημιουργικοί και προσαρμοστικοί

Οσο πιο προσαρμοστικός είναι κάποιος και όσο περισσότερο δημιουργικά χρησιμοποιεί τα δεδομένα και το περιβάλλον του, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει. Μόνο έτσι παίρνει σωστές αποφάσεις.

6. Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο

Οι έξυπνοι άνθρωποι διατηρούν μια αισιόδοξη ματιά στα πράγματα με αποτέλεσμα να έλκουν περισσότερο θετικά πράγματα στη ζωή τους.

 

Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.