Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Το κοινό μέτωπο που δείχνει να ετοιμάζεται για να πάρει την εξουσία στην Ελλάδα

 

Η γείωση της Νέα Δημοκρατίας...

Ανατροπές επεφύλασσε ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών σε δήμους και περιφέρειες.

Η ΝΔ , αν και κέρδισε μία ακόμη περιφέρεια, την Πελοπόννησο, φτάνοντας στις επτά, έχασε πέντε: τις τέσσερις από «γαλάζιους αντάρτες» (σε Ιόνια νησιά, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Βόρειο Αιγαίο) και μία από τον Δ. Κουρέτα στην Θεσσαλία, τον οποίο στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Ηχηρό ήταν το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε από το αουτσάιντερ Χάρη Δούκα! Η ΝΔ έχασε τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Στέλιος Αγγελούδης κέρδισε με διαφορά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές -που πάντως δεν ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς- καθόρισαν μια σειρά από παράγοντες, κατά περίπτωση.

Για παράδειγμα, το μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ισχυροποιήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, παίρνοντας παράδειγμα την Αθήνα και την συσπείρωση των δύο κομμάτων, υπό τον Χάρη Δούκα, να καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, σε κοινό μέτωπο και σε εθνικό επίπεδο, υπό την ηγεσία ενός αντίστοιχου πολιτικού ηγέτη, με το μυαλό πολλών να πηγαίνει στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι μια μεγάλη αλλαγή και μια μεγάλη νίκη. Είναι ένα μήνυμα ότι όταν συσπειρώνονται οι προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «η αλλαγή θα έρθει με τον Χάρη Δούκα» που είναι «ένα πρόσωπο με γνώσεις, ικανότητες αλλά και όραμα, μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Η ανατροπή θα έρθει με τις πολιτικές του Χάρη Δούκα που προωθεί ένα νέο όραμα για την Αθήνα. Ένα όραμα βιώσιμης ανάπτυξης, όραμα πράσινης ανάπτυξης, ένα όραμα ανθρωπιάς».

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η Αθήνα μπορεί να γίνει πρωτοτυπία και να αποτελέσει παράδειγμα για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα» και έδωσε συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Ο Κυρίακος Μητσοτάκης, βλέποντας το αποτέλεσμα, μίλησε για την ανάγκη να «γειωθεί καλά η κυβέρνηση στα πόδια της», να «λάβει τα πολιτικά μηνύματα» και να προχωρήσει σε όλα όσα οφείλει να κάνει ως μια ισχυρή κυβέρνηση που προ τριμήνου πήρε 41%, καθώς πλέον το ένα ενδεχόμενο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί για να πάρει την εξουσία!!! 

 

Πηγή: https://www.el.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.