Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Οι παπικοί ανοίγουν διάλογο και με τους μασόνους…

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

Στις 16 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε διάσκεψη με θέμα «Η Καθολική Εκκλησία και ο μασονισμός»

Βαδίζοντας ολοταχώς προς τα έσχατα και προς την επάρατη διαχριστιανική και διαθρησκειακή ένωση των πάντων, υπάρχουν ειδήσεις που εκπλήσσουν ακόμα και τους υποψιασμένους.

Η είδηση εν προκειμένω είναι πως στις 16 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο Ιταλοί Μασόνοι και εκπρόσωποι της Παπικής παρασυναγωγής πραγματοποίησαν μια διάσκεψη με θέμα «Η Καθολική Εκκλησία και ο μασονισμός».

Διαβάσαμε πως: “Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ambrosianum. Θα παραυρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου Mario Delpini, Πρόεδρος της Ποντιφικής Θεολογικής Ακαδημίας, ο Μονσινιόρ Francesco Stagliano και ο Καρδινάλιος Francesco Coccopalmerio, Επίτιμος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τα Νομοθετικά Κείμενα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης πιστεύουν ότι «πρόκειται για μια συνάντηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική και θα εξετάσει την μακραίωνη και πολύπλοκη σχέση μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και του μασονισμού».

Ο επικεφαλής των Μασόνων της Ιταλίας, Στέφανο Μπίσι, θα κάνει μια παρουσίαση με θέμα «Ο μασονισμός μεταξύ Ράτσινγκερ και Μπεργκόλιο».

Σύμφωνα με τους μασόνους, η εν λόγω διάσκεψη είναι «μια σημαντική στιγμή διαλόγου που θα επιτρέψει στους θρησκευόμενους και τους μασόνους να συζητήσουν ελεύθερα τη συμφιλίωση των μασονικών αξιών με τις Καθολικές».”

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη μιας και η παπική “ Εκκλησία” – όπως και η δική μας Εκκλησία στα κρυφά ακόμη βεβαίως- έχει μια σχιζοφρενή στάση σε σχέση με την αντιμετώπιση της μασονίας. Έναν χρόνο νωρίτερα διαβάζαμε στα μέσα πως το Βατικανό, σε υπόθεση που αφορούσε την κατάσταση στις Φιλιππίνες, είχε αποφανθεί πως υπάρχει ασυμβατότητα της Καθολικής διδασκαλίας και του μασονισμού και πως οι Καθολικοί που ανήκαν σε μασονικές στοές είναι σε κατάσταση βαριάς αμαρτίας, ενώ παράλληλα οι μασόνοι της Ισπανίας δήλωναν ότι ο Πάπας Ρώμης υποστηρίζει τις αρχές τους. Άρα τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαδικασίας καταλλαγής της φαινομενικής αντιπαλότητας;

Άραγε οι διαθρησκειακοί διάλογοι στο μέλλον θα αφορούν και τους μασόνους; Μήπως αυτή είναι μία εξέλιξη που θα πρέπει να περιμένουμε και στα καθ’ ημάς; Εν ονόματι της αγάπης και της “της των πάντων ενώσεως”;

Δεν είναι ανάγκη να γίνουν τέτοιου είδους κινήσεις και συνδιασκέψεις για να φανεί ότι δήθεν οι Παπικοί κάνουν προσπάθειες να αποδεχτούν την μασονία και να έχουν κοινά στοιχεία μαζί τους. Από τους καρπούς τους φαίνεται ότι δυστυχώς και οι Παπικοί αλλά και οι εξ ορθοδόξων οικουμενιστές διακατέχονται από μασονικές αντιλήψεις και ιδέες πολύ περισσότερο απ’ ό,τι χριστιανικές.

Είμαστε σίγουροι ότι ο μοναχός Σεραφείμ Ζήσης θα έχει πολλά περισσότερα να πει για την σημειολογία αυτής της εξέλιξης, μιας και έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα και έχει αποκαλύψει σε σειρά άρθρων στην Κατάνυξη την σχέση της μασονίας με τον επικατάρατο Οικουμενισμό και με τους διαθρησκειακούς και διαχριστιανικούς διαλόγους. Όπως μας λέγει ο ίδιος σε μια αποστροφή του λόγου του στο άρθρο του Η Μασονία και οι Πατριάρχες. Η μασονική προώθηση του Οικουμενισμού (4ον)” : “ὅλοι μέν οἱ Οἰκουμενιστές δέν εἶναι Μασόνοι, ἀλλά ὅλοι οἱ Μασόνοι εἶναι Οἰκουμενιστές», πρᾶγμα πού ἀποδεικνύεται ἀπό τούς θεμελιακούς σκοπούς τῆς Μασονίας”.

 

Πηγή: https://katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.