Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Αμφίβιο» σπίτι επιπλέει στις πλημμύρες


 
Λύση στο πρόβλημα των βρετανικών κατοικιών που πλημμύρισαν και καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, φαίνεται ότι βρήκε η αρχιτεκτονική εταιρία Baca. Η εταιρία κατασκεύασε το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι το οποίο σε περίπτωση πλημμύρας έχει την ικανότητα να επιπλέει.
Ο μηχανικός της εταιρίας Tony Andryszewski μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC ανέφερε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση για την ανακάλυψη νέων τεχνολογιών που θα
βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Η καινοτομία του σπιτιού συνίσταται στο ότι «στερεώνεται» σε μια τσιμεντένια βάση, η οποία στήνεται πάνω από μια δεξαμενή με τέσσερις μεγάλους πασσάλους.
Όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού στις όχθες του ποταμού, κάτι που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια, το νερό θα πλημμυρίζει τη δεξαμενή. Η πίεση του νερού θα «ξεκλειδώνει» το σπίτι από τη δεξαμενή με αποτέλεσμα αυτό να επιπλέει στον ποταμό σαν πλωτή εξέδρα. Τέτοια σπίτια υπάρχουν ήδη σε αρκετές χώρες, όπως Ολλανδία, Νέα Ορλεάνη, Καναδά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.