Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ωχριά η κρίση μπρος στις γεωπολιτικές εξελίξεις…

Στο Ηράκλειο της Κρήτης για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Νεονάκη «Το ευσεβές γένος των Ρωμηών», βρέθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης, όπου ο εκλεκτός συνάδελφος, Γιώργος Σαχίνης, βρήκε την ευκαιρία για μια συνέντευξη που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για δυο κυρίως λόγους.

Ο ένας είναι το ότι ο Σάββας Καλεντερίδης, καλός γνώστης των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, έδωσε μια καθαρή εικόνα, με βάση την οποία αποδεικνύεται πως οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ, το Κουρδιστάν και την Τουρκία, που οδηγούν σε ανατροπές με και στην έξοδο των Κούρδων στη Μεσόγειο, είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον Ελληνισμό, καθώς μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην αλλαγή του επεκτατικού δόγματος της Τουρκίας στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη.

Υπό την έννοια αυτή, όπως τονίζει ο ομιλητής, οι εξελίξεις αυτές είναι πιο σημαντικές ακόμα και από την οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Ο άλλος είναι το γεγονός ότι ο Σάββας προβαίνει για πρώτη φορά ίσως σε αποκαλύψεις για την υπόθεση Οτζαλάν και μάλιστα σε αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα κρίσιμα λεπτά της απαγωγής του Άπο από τους Κενυάτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.