Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία όταν προκαλείται, απαντά!


Με αμείωτη ανησυχία και κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τις εξελίξεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις μετά το «θερμό επεισόδιο».

Ένα είναι το σίγουρο: Η Ρωσία όταν προκαλείται, απαντά! Δεν κάνει πίσω!

Το 2008 προκλήθηκε από την Γεωργία, με εντολή Η.Π.Α., σε Αχμπαζία και Ν.Οσετία με αποτέλεσμα οι δύο περιοχές να κηρύξουν ανεξαρτησία και τα ρωσικά στρατεύματα να σταματούν λίγο πριν την Τιφλίδα.

Το 2014 προκλήθηκε στην Ουκρανία, με ανάμειξη Η.Π.Α., και πήρε πίσω την Κριμαία.

Τώρα η καλαμοκαβαλημένη Τουρκία του «σουλτάνου» Ερντογάν με την στήριξη, και άρα εντολή, των Η.Π.Α. έριξε ρωσικό αεροσκάφος στα καλά καθούμενα, επειδή μπήκε λίγο μέσα στον εναέριό τους χώρο, όπως ισχυρίζονται.

Άραγε πόσα τουρκικά αεροσκάφη πρέπει να ρίχνει η Ελλάδα καθημερινά; Τι έχουν να πουν περί τούτου στην Ουάσινγκτον;

Ο Πούτιν έκανε λόγο «για πισώπλατη μαχαιριά», δήλωση που δείχνει πως υπήρχε συνεννόηση με την Τουρκία να μην πειραχτούν ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην Συρία κατά των ισλαμιστών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως θα υπάρξουν συνέπειες στις ρώσο-τουρκικές σχέσεις.

Σε οικονομικό επίπεδο ενδεχόμενη ρήξη μεταξύ των δύο χωρών θα ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία.

Σε γεωστρατηγικό επίπεδο, το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρξει κλιμάκωση. Η Ρωσία χειρίζεται το ζήτημα προσεκτικά και ετοιμάζει την απάντησή της, η οποία ακόμα κι αν δεν είναι άμεση, θα είναι ηχηρή!

Το ρωσικό γενικό επιτελείο διεμήνυσε πως θα αναστείλει όλες τις επαφές σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας, καθώς και ότι το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μασκβά» θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λαττάκειας της Συρίας, κοντά στα τουρκικά παράλια. Η πυρηνική ισχύς του «Μάσκβα» είναι τεράστια!

Η γείτονα βρίσκεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε πολεμικό συναγερμό και όπως σας έχουμε ενημερώσει το τέλος της βρίσκεται προ των πυλών.

Θυμηθείτε το άρθρο του Κίμωνα Γεωργακάκη «Γιατί η Τουρκία οδηγείται σε διάλυση», που έπεσε μέσα βάσει εξελίξεων.

Το ΝΑΤΟ μεταφέρει την κρίση, όπως καιρό τώρα σας γράφουμε, μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας, προκειμένου να τεστάρει τις αντοχές της «Αρκούδας», η οποία γύρω από τα σύνορά της είναι ανίκητη.

Η «σύγκρουση γιγάντων» είναι περισσότερο αναπόφευκτη από ποτέ: Όλοι μαζεμένοι στην Μέση Ανατολή – Ένα «τσαφ» θα φέρει λαίλαπα

Από την μία η άθεη Δύση με τους ισλαμιστές της και από την άλλη η ορθόδοξη Ρωσία! 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.