Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΣΥΡΙΑ / Ρωσικό Υπ.Άμυνας:το Moskva και οι πύραυλοι S 400 έφθασαν στη Λαττάκεια


Ρώσοι και σύριοι στρατιωτικοί σκότωσαν τρομοκράτες στην περιοχή αναζήτησης του ρωσικού Su-24 που καταρρίφθηκε δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Πέμπτη.
«Τη στιγμή που ο πιλότος μας ήταν σώος σε περιοχή ασφάλειας η περιοχή βομβαρδίστηκε από τη ρωσική αεροπορία και από το συριακό πυροβολικό «, ανέφερε ο Igor Konashenkov εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ. Άμυνας σε συνέντευξη τύπου. Υπογράμμισε ότι οι τρομοκράτες κι άλλες «μυστηριώδεις ομάδες» εξολοθρεύθηκαν κατά την επίθεση.



Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ αρνήθηκε την πρόσβαση της Ρωσίας σε όλο το υλικό που σχετίζεται με την πτώση του Su-24 από ένα τουρκικό F-16 και τόνισε ότι δεν τους δίνουν πρόσβαση στην καταγραφή των ραδιοεπικοινωνιών μεταξύ των πιλότων. »Αυτό το γεγονός αποτελεί μια ακριβή απόδειξη επιπλέον ότι η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των τούρκων πιλότων και του ρωσικού πληρώματος που δημοσιοποιήθηκαν σε πολλά μίντια είναι απολύτως πλαστή. »

Το Υπ.Άμυμνας δήλωσε ότι όλοι οι δίαυλοι στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία αναστάλησαν την Πέμπτη συμπεριλαμβανομένης μιας hotline για την αναταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα χτυπήματα των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.Η Μόσχα ανακάλεσε και τον σταρτιωτικό της ακόλουθο από την Τουρκία. »Σήμερα συμβατά με την απόφαση που ελήφθηκε νωρίτερα όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του ρωσικού Υπ. Άμυνας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναστάλησαν « , δήλωσε ο Konashenkov.

Η αεροπορική βάση στη Λαττάκεια ενισχύθηκε με σύστημα SAM S-400,που αναπτύχθηκε την Πέμπτη .Oι πύραυλοι S-400 δαιθέτουν βεληνεκές 400 χιλιομέτρων. »Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αεροσκαφών μας που αγωνίζονται κατά των μαχητών της Isis και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων λαμβάνοντας πιο αξιόπιστα μέτρα», ισχυρίστηκε ο Konashenkov
.

Το κινητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και αντυπυραυλικής S-400 Triumph αναπτύχθηκε αυτήν την Πέμπτη στην στρατιωτική βάση Hmeimim της Συρίας μεταφέρει ένας ανατποκριτής του RIA Novosti.Την προηγούμενη το ρωσικό Υπ.Άμυνας είχε ανακοινώσει την ανάπτυξή του. Η ανάπτυξη της αντιαεροπορικής συστοιχίας τελευταίας γενιάς ολοκληρώνει τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ το ρωσικό ΓΕΣ: αποστολή του καταδρομικού Moskva επαναδρωμένου με πυραύλους κρουζ αντιαεροπορικά συστήματα στην Λαττάκεια και επίσης ότι τα βομβαρδιστικά θα πετούν πλέον με την προστασία μαχητικών.Το ραντάρ του S-400 είναι ικανό να στοχεύει ταυτόχρονα 300 στόχους,κια διαθέτει αντιπυραυλική δυνατότητα.Οι 72 πύραυλοι μπορούν να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα.
« Η αεροπορία μας ελέγχει όλους τους δρόμους μεταφοράς όπλων,πυρομαχικών και υλικών προς τους τρομοκράτες της ISIS σε άλλες περιοχές στη Β Συρία « .Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στο Twitter ότι το Moskva έφθασε στα αναοιχτά της Λαττάκεια για να υποστηρίξει τις αεροπορικές επιδρομές.Οι πύραυλοι εδάφους αέρος S-400 που η Ρωσία ανέπτυξε στην βάση Hmeimim στη ήδη τέθηκαν σε επιχειρησικό πλαίσιοανακοίνωσε το υπουργείο.
Η ρωσική αεροπορία επιτέλεσε 134 εξόδους κατά τη διάρκεια 3 ημερών και έπληξε 449 στόχους τρομοκρτών στις επαρχίες Χαλεπίου,Δαμασκού,Λαττάκεια Idlib, Hama, Homs, Raqqa και Deir ez-Zor,σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τύπου.


Όλα τα αεροσκάφη επέτσρεψαν ασφαλή στη βάση τους.Στη συνέχεια των αεροπορικών επιχειρήσεων ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο ορεινών περιοχών στο βορρά της επαρχίας της Λαττάκεια αποκόπτοντας ολοκληρωτικά τη διασυνορικά διακίνηση όπλων και τον ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά των τρομοκρατών στην περιοχή είπε ο Konashenkov στο briefing.Ο Konashenkov δήλωσε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση αναφορές που θ αναμεταδίδουν ξένα μίντια και που υποστηρίζουν ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά στο συνοριακό πέρασμα Bab al-Salamστη Β Συρία.
Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνεχίζει να οδηγεί χτυπήματα κατά των υποδομών διυλιστηρίων πετρελαίουπου ελέγχονται από την ISIS. Στις 24 Νοεμβρίου ρωσικά SU-34 βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπές του Ισλαμικού Κράτους από βυτιοφόρα καθώς και stockage πετρελαίου στις ανατολικές επαρχίες Raqqa και Deir ez-Zor.
H συριακή αεροπορία σε 6 ημέρες πραγματοποίησε 179 εξόδους και χτύπησε 673 θέσεις τρομοκρατών ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Λαττάκεια ο εκπρόωσπος τύπου του συριακούς ΓΕΣ Ali Mayhub.Στοχεύθηκαν θέσεις των τρομοκρατών στις επαρχίες Δαμασκού, Homs,Hama, Idlib,Χαλεπίου και Λαττάκειας. Καταστράφηκαν 3 διοικητήρια,2 αυτοκινητοπομπές και βάσεις ανεφοδιασμού στην επαρχία Homs ». »Οι δράσεις του στρατού επέφεραν καίρια πλήγματα στην al-Nosra (…).Καταστράφηκαν οχυρώσεις της και εξοντώθηκαν πολλοί τρομοκράτες στην επαρχία του Idlib »,πρόσθεσε.Επλήγησαν « κέντρα επικοινωνίας και ανεφοδιασμού τρομοκρατών και οχήματα (…)στην επαρχία Χαλεπίου ». »Δεκάδες οχήματα μεταφοράς τζιχαντιστών χτυπήθηκαν στην επαρχία Λαττάκειας « .Ο συριακός στρατός διαξάγει επίθεση στην επαρχία της Homs ανέφερε ο Ali Mayhub.RT SPUTNIK 26/11/15
 

O Πούτιν στην κοινή συνέντευξη τύπου με Ολάντ στη Μόσχα για το SU-24 δήλωσε με έμφαση: «οι τουρκικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να διακρίνουν ποιάς χώρας ήταν το αεροσκάφος αυτό αποκλείεται και είναι αδύνατο καθώς υπάρχουν σημάδια ταυτοποίησης εντελώς ορατά.»Για το πετρέλαιο της DAESH που καταλήγει Τουρκία είπε: «από τον ουρανό βλέπουμε οχήματα να μεταφέρουν πετρέλαιο πηγαίνοντας προς Τουρκία σαν ένας ζωντανός αγωγός πετρελαίου .Πρόκειται για εξαγωγή πετρελαίου μεγάλων ποσοτήτων προερχόμενου από τα συριακά εδάφη που κατέχει η ISIS».«Θεωρητικά είναι πιθανό να αγνοούν αυτό που συμβαίνει οι τούρκοι διευθύνοντες αλλά είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.