Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Μέρκελ ζητά επιτακτικά Διατλαντική Ένωση


Στην αγκαλιά των ΗΠΑ η Ευρώπη, ρήξη με Ρωσία

Εδώ και καιρό προωθείται το σχέδιο της διατλαντικής ένωσης (TTIP), προκειμένου να αντικαταστήσει την ΕΕ στον δρόμο για την δημιουργία «παγκόσμιου» κράτους με ένα κέντρο εξουσίας για όλους, όπως ορίζει το τελικό στάδιο της παγκοσμιοποίησης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Τρίτη πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εν λόγω συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά το Brexit.

«Δεν υπάρχει κανείς που να είπε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανόμενης και της Μεγάλης Βρετανίας», τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας, «Υπήρξε ξεκάθαρη εντολή να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

«Υπάρχουν μερικοί εδώ που λένε ότι λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας δεν θα πρέπει να κυνηγήσουμε το θέμα γιατί ένας από τους υποστηρικτές της συμφωνίας έχει φύγει», είπε. «Νομίζω ότι αυτή είναι λάθος τακτική. Είτε την θέλουμε (τη συμφωνία) και ολοκληρώνουμε τις συνομιλίες, είτε δεν τη θέλουμε. Για μένα δεν είναι λόγος αυτός να σταματήσουμε τις συνομιλίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που προχωρήσει τελικά η εμπορική συμφωνία της διατλαντικής ένωσης, η Ευρώπη θα απομακρυνθεί από την Ρωσία, με την οποία διατηρεί μέχρι στιγμής ζωτικής σημασίας γεωοικονομικές συμφωνίες.
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.