Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τι συνέβη με τις Ελληνικές Σημαίες μετά την Συμφωνία των Πρεσπών – Έρευνα που ανατρέπει τα δεδομένα


Τι πρέπει να γίνει μετά και από αυτή την είδηση στις εκλογές...

Η Συμφωνία των Πρεσπών επηρέασε την στάση των Ελλήνων απέναντι στη δημόσια εκδήλωση του εθνικού φρονήματος και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μπαλκόνι.

Αυτό αναφέρει βάσει στοιχείων, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας και αναπληρωτής καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηλίας Ντίνας.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του, δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής κ. Ντίνας, μαζί με υποψήφιους διδάκτορες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο μπήκαν στην διαδικασία να μετρήσουν τις σημαίες στα μπαλκόνια 315 τυχαίων δρόμων στην Αθήνα την περίοδο μεταξύ 24 Ιανουαρίου 2019 και 4 Φεβρουαρίου 2019.

Έπειτα, έθεσαν τα ευρήματά τους σε σύγκριση με άλλες δύο χρονικές περιόδους (2008-2009 και 2014-2015) μέσω της υπηρεσίας Google Earth, μιας και πλέον οι δορυφόροι βλέπουν και ακούν τα πάντα.

Όπως λοιπόν προκύπτει, την περίοδο 2008-2009, στην Αθήνα υπήρχαν κατά μέσον όρο 0,31 σημαίες ανά δρόμο.

Την περίοδο 2014-2015, οι σημαίες αυξήθηκαν σε 1,04 σημαίες ανά δρόμο.

Στην φετινή καταμέτρηση, καταγράφηκε εκρηκτική αύξηση των σημαιών αναλογικά, φτάνοντας τις 2,27 σημαίες ανά δρόμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Συμφωνία των Πρεσπών επηρέασε σημαντικά την τάση. «Αναρωτιέμαι τι θα βρίσκαμε εάν κάναμε την έρευνα αυτή στην Θεσσαλονίκη», σχολιάζει στην εφημερίδα ο κ. Ντίνας.

Πολλοί περίμεναν πως, αφότου η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε, οι Έλληνες θα απογοητεύονταν, ωστόσο η έρευνα μας κάνει να χαμογελάσουμε, καθώς ανατρέπει τα δεδομένα.

Πέραν τούτου όμως, οι πατριώτες Έλληνες πρέπει να αναλογιστούν πως μαζί με την σημαία οφείλουν να σκεφτούν και προς τα πού θα ρίξουν την ψήφο τους, προκειμένου να μην ζήσουμε ακόμα χειρότερες συμφωνίες.

Ψήφος σε μικρά κόμματα πάει χαμένη, όπως το άκυρο και το λευκό. Δύο κόμματα έχουν τα ποσοστά αλλά και την θέληση να κυβερνήσουν.

Ένα από τα δύο θα είναι σίγουρα στην εξουσία. Η επιλογή είναι δική σας και η ψήφος οφείλει να προκύψει από στρατηγική σκέψη και όχι από θυμικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.