Τρίτη 16 Απριλίου 2019

O Τραμπ «πάει» για επανεκλογή – Παίρνει υπό τον έλεγχό του, την Παγκόσμια Τράπεζα;


Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, σίγουρα είναι το πρόσωπο των τελευταίων ετών. Αυτό γιατί κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Κέρδισε την Κλίντον και έβαλε «χέρι» στο βαθύ Κράτος των ΗΠΑ. Είναι κατανοητό, ότι οι ΗΠΑ ήταν το κέντρο προώθησης του Διεθνισμού και υπάρχει λόγος που ΗΤΑΝ και δεν ΕΙΝΑΙ.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέλεξε τον Ντέιβιντ Μάλπας ως νέο πρόεδρο.

Ο 63χρονος Αμερικανός θεωρείται «άνθρωπος» του προέδρου Τραμπ και ως εκ τούτου εκφράζονται ανησυχίες από τα επιτελεία της Νέας Τάξης, πόσο μάλλον όταν είναι γνωστή η επικριτική στάση του αμερικανού προέδρου έναντι διεθνών οργανισμών της παγκοσμιοποίησης.

Άλλωστε, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μάλπας ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε: «Κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να διατίθενται αποτελεσματικά τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων, να υπερασπίζονται τα αμερικανικά συμφέρονται και οι αμερικανικές αξίες. Ο Ντέιβιντ Μάλπας θεωρεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα οφείλει να αιτιολογεί τις αποφάσεις της. Έδωσε αγώνα έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται μόνο χώρες, που έχουν πραγματικά ανάγκη και περιοχές όπου ζουν οι φτωχότεροι των φτωχών».

Εκτός από όλα τα παραπάνω, αξίζει να εστιάσουμε και σε ένα άλλο γεγονός. Όπως διαβάσατε και στον τίτλο του άρθρου, υπάρχουν κάποιοι που ποντάρουν στην επανεκλογή του Τραμπ, το 2020.

Η εκστρατεία για την επανεκλογή του, συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019!!!!

Αυτά τα χρήματα τα συγκέντρωσαν οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Να είστε σίγουροι, ότι κανένας δεν.. δωρίζει 30 εκ.δολάρια, αν δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Οι Δημοκρατικοί, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τόσο μεγάλο ποσόν, αν και δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, πόσα χρήματα έχουν λάβει.

Πάντως έχει αναφερθεί ότι δεν συγκέντρωσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.