Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Jerusalem Post: "Το Άγιο Φως θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα"


Τα δρακόντεια μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού δεν θα εμποδίσει να γίνει η τελετή του Αγίου Φωτός στον Παναγιο Τάφο, καθώς και η πτήση που θα το φέρει στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες.

Όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ. το Ισραήλ φέρεται να είναι διατεθειμένο να δεχθεί τις ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ορθόδοξα κράτη που γίνονται κάθε χρόνο για τη μεταφορά του Αγιου Φωτός.

«Ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς λόγω του κοροναϊού, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα» γράφει η Jerusalem Post.

Σύμφωνα πάντα με την ισραηλινή εφημερίδα, η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο παρουσία το πολύ 15 εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Από εκεί θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να πατήσουν στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά θα παραμείνουν μέσα στα αεροπλάνα, καθώς θα υπάρχει η καραντίνα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.