Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Γενετιστές αποκάλυψαν από ποια χώρα μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι σκλάβοι στις ΗΠΑ


Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν μια μελέτη για να εξακριβώσουν από ποιες χώρες μεταφέρονταν κατά το παρελθόν σκλάβοι.

Η έρευνα αφορούσε την καταγωγή των Αφροαμερικανών, καθώς οι περισσότεροι αγνοούν την πατρίδα των προγόνων τους.


Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 50 χιλιάδες εθελοντές.

Τα τεστ DNA έδειξαν ότι οι περισσότεροι σκλάβοι προέρχονται από τη Νιγηρία, γράφουν οι The New York Times .

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Stephen Micheletti, διαπίστωσε ότι οι σκλάβοι αρχικά μεταφέρθηκαν από τη Νιγηρία στα νησιά της Καραϊβικής που ανήκαν στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια στάλθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανάλυση του αίματος έδειξε, επίσης, ίχνη γονιδίων των προγόνων των Αφροαμερικανών από τη Γκάμπια, το Μπενίν και τη Σενεγάλη.

Όπως σημειώνεται ότι οι περισσότεροι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν γυναίκες.

«Η μελέτη φωτίζει ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας, κατά την οποία 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι μεταφέρθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους με δεκάδες χιλιάδες ευρωπαϊκά πλοία», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.