Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πούτιν-Μπάιντεν: Τι είπαν για τον «πυρηνικό πόλεμο»! Η πιο σημαντική φράση που ειπώθηκε χθες

 

Η μεγάλη διαφορά φάνηκε…

Παρελθόν αποτελεί η χθεσινή συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν με κεντρικό θέμα συζήτησης την αποφυγή Μπάιντεν να παραστεί σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πούτιν αλλά και την άρνηση του Αμερικανού Προέδρου να δεχτεί ερωτήσεις από Ρώσους δημοσιογράφους, σε αντίθεση με τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και απάντησε ακόμα και στις πιο σκληρές ερωτήσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών ρεπόρτερ.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Ρωσίας σε σχέση με τις κατηγορίες που προσάπτει η Ουάσινγκτον στην Ρωσία σε σχέση με δήθεν αυταρχικές συμπεριφορές με αφορμή το θέμα Ναβάλνι, τονίζοντας πως οι φυλακές του Γουντάναμο είναι ακόμα ανοιχτές. Επιπλέον, αναφερόμενος στις διεθνιστικές οργανώσεις εντός Ρωσίας αναρωτήθηκε αν εξυπηρετούν τα ρωσικά ή τα αμερικανικά συμφέροντα και σε περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, θα αντιμετωπιστούν, όπως ακριβώς αντιμετωπίζει η Αμερική από το 1930 όσους υποσκάπτουν την κυριαρχία της χώρας.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών και την κυβερνοασφάλεια, καταγράφοντας μικρά κέρδη και μεγάλες διαφορές, στην πρώτη συνάντησή τους, την οποία και οι δύο χαρακτήρισαν περισσότερο “ρεαλιστική” παρά φιλική.

Οι συζητήσεις στη Βίλα Λα Γκρανζ της Γενεύης κράτησαν περίπου τρεις ώρες –λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι σύμβουλοι του Μπάιντεν.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές μετά τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφεραν ότι η συνάντηση αυτή έδειξε ότι είναι σε θέση να κάνουν πρόοδο στους κοινούς τους στόχους, ακόμη και σε περιόδους έντασης.

Στην ανακοίνωση αυτή επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη μείωση των κινδύνων, ένα γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη παράταση της ισχύος της Συνθήκης New START.

Η πιο σημαντική φράση που ειπώθηκε στην κοινή ανακοίνωση ήταν η εξής: «Σήμερα, επαναβεβαιώσαμε την αρχή ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να γίνει».

Ωστόσο, για να αποφευχθεί αυτό, οι διεθνιστές της Δύσης οφείλουν να αναγνωρίσουν πως η Ρωσία είναι υπερδύναμη που δεν μπορούν να ελέγξουν ,όπως προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν επί Γιέλτσιν. Σε διαφορετική περίπτωση…
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.