Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Κ.Μητσοτάκης: «Συζητάμε με το Βερολίνο την μονιμοποίηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα επί πληρωμή»

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως συζητάει με το Βερολίνο την επιστροφή όσων παράνομων μεταναστών έχουν διαφύγει προς την ΕΕ και τη μονιμοποίηση τους στην Ελλάδα έναντι πληρωμής, μετατρέποντας ουσιαστικά την χώρα σε ένα απέραντο καταυλισμό αλλοδαπών και αλλοιώνοντας μία για πάντα το δημογραφικό προφίλ της.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και τον μόνιμο χαρακτήρα της εγκατάστασής τους στη χώρα.

Η στιχομυθία μεταξύ του δημοσιογράφου της BILD και του πρωθυπουργού:

Paul Ronzheimer: Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο.

Paul Ronzheimer: Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Ελληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συζητά την μετατροπή της Ελλάδας από κράτος σε ένα απέραντο στρατόπεδο παράνομων μεταναστών ώστε οι χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετανάστευσης.

Επίσης αναρωτιόμαστε ποιες θα είναι αυτές οι εταιρίες που θα πάρουν τα χρήματα από τη Γερμανία για να χτίσουν τα σπίτια των παράνομων μεταναστών. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα είναι «ημετέρων» του Μαξίμου. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.