Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ο Μπάιντεν παραδέχεται ότι οι ραγδαίες τιμές της ενέργειας αποτελούν μέρος της πράσινης “μετάβασης”


 


Authored by Steve Watson via Summit News,

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Ο Τζο Μπάιντεν άφησε το πέπλο να γλιστρήσει τη Δευτέρα, λέγοντας σε δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο ότι οι δυσβάστακτες τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αποτελούν μέρος μιας σκόπιμης “μετάβασης” στην πράσινη ενέργεια.

Ξαφνικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φταίει πλέον, καθώς ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν μια αμερικανική ύφεση είναι αναπόφευκτη.

Αγωνιζόμενος να μιλήσει συνεκτικά, ο Μπάιντεν είπε «Όταν πρόκειται για τις τιμές του φυσικού αερίου, περνάμε μια απίστευτη μετάβαση που λαμβάνει χώρα , όταν τελειώσει θα είμαστε πιο δυνατοί».

«Ο κόσμος θα είναι ισχυρότερος και λιγότερο εξαρτημένος από τα ορυκτά καύσιμα όταν τελειώσει αυτό», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε επίσης ότι επιχείρησε να καταπολεμήσει τις τιμές στα ύψη απελευθερώνοντας 180 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από αποθέματα έκτακτης ανάγκης στα τέλη Μαρτίου, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είχε καμία επίδραση.

Η μέση τιμή ενός γαλονιού φυσικού αερίου έχει φτάσει τα 4,59 δολάρια σε εθνικό επίπεδο, από 4,11 δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με ΑΑΑ.

Σε μέρη όπως το Λος Άντζελες χτυπάει ψηλά πάνω από $7:

Έχουν στρατηγική όμως σωστά;

“Μεγάλη ερώτηση”:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.