Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μυστική Επίσκεψη Ισραηλινών στην Τουρκία


Βουλευτές, κληρικοί και ακαδημαϊκοί αποτέλεσαν την ισραηλινή αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε κρυφά την Τουρκία, για συνομιλίες, με ηγετικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» αναφέρει ότι με προτροπή του ισραηλινού πρωθυπουργού και με την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους, καθώς και με σημαίνοντες βουλευτές του κόμματος ΑΚ (του Ερντογάν).

Τι συζήτησαν
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κυριάρχησε η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών που δημιουργήθηκε από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο τούρκικο πλοίο Μαβί Μαρμαρά και πως θα μπορούσε αυτή να ξεπεραστεί.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό του Μαβί Μαρμαρά ωστόσο οι Ισραηλινοί προθυμοποιήθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση για τα θύματα της επίθεσης στο τούρκικο πλοίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.